⇡ Til toppen
a a a

For å endre størrelse på tekst:

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Årsrapport 2017

Glimt fra 2017

Januar

Ingrid fikk årets dialogpris

Spesialrådgiver Ingrid Hauge Rasmussen fikk årets dialogpris for sitt arbeid med mangfold og integrering i Stavanger. Vi siterer fra juryens begrunnelse: «prisvinneren har i mange år stått sentralt i utviklingen av Stavanger kommune som en foregangskommune for mangfold og integrering.»

Se mer på instagram.com/stavangerkommune

Februar

Kommunen fikk klarspråkpris

Stavanger kommune ble tildelt den aller første nasjonale Klarspråkprisen for kommuner i februar. «Stavanger kan vise til et imponerende og systematisk klarspråkarbeid,» mente juryen.

Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen, nyhetsredaktør Thomas Bore Olsen, varaordfører Bjørg Tysdal Moe og spesialrådgiver Kristin Høie Walstad tok imot prisen.

Se mer på instagram.com/stavangerkommune

Mars

Rekrutterte flere menn i helse

Menn i helse er nå etablert i Rogaland, og i mars var det kick off. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Nav, kommunene, fylkeskommunen, fylkesmannen, KS og Helsedirektoratet der målet er å rekruttere flere menn til en sektor som har behov for flere

hender i fremtiden. Varaordfører Bjørg Tysdal Moe var begeistret.

Les mer på www.mennihelse.no

April

Sterke meninger om Arneageren

Meningene og innspillene var mange da kommunen presenterte forslag til utbedring av Arneageren. Lokale arkitekter ble bedt om å ta med seg det beste med Arneageren videre i sine forslag. Uansett hva man mente om forslagene, så fikk kommunen i hvert fall vist at vi har mange kanaler for innbyggerdialog og medvirkning.

Les mer på facebook.com/stavangerkommune

Mai

Hårfine renovatører

Vi har lykkes med en åpen og forsøksvis humoristisk måte å bruke sosiale medier på. Dette var en av maimeldingene på Facebook:
«De kan mye, disse renovatørene våre, men frisører, det er de ikke. Når de kommer og henter beholderne, skal topplokket være på. Pass vekta også, den må være så grei at renovatørene som triller hele dagen har grunn til å tralle. Altså: Dunk på maks 50 kilo uten hodepryd er innafor.»

Les mer på facebook.com/stavangerkommune

Juni

Ordføreren hoppet i vannet

20. juni åpnet endelig nye Gamlingen. Ordfører Christine Sagen Helgø åpnet anlegget. Og innviet bassenget.

– Det ble bare for fristende, sa hun, og hoppet.

Nye Gamlingen kan skilte med et utendørs basseng på 25 meter, et barnebasseng, et plaskebasseng, tre badstuer, et trimrom og kafé.

Les mer og se video på facebook.com/stavangerkommune

Juni

Ny smartbysjef på plass

Gunnar R. Crawford ble i juni ansatt som leder for Stavangers smartbysatsning.

Han brenner for innovasjon, tjenesteutvikling, miljø og velferdsteknologi.

Se mer på instagram.com/stavangerkommune

Juli

Regnbueflagg ved rådhuset

Regnbueflagget vaiet for første gang i vinden ved rådhuset i anledning Skeive dager.
– Vi mener at det er et viktig symbol for å synliggjøre at Stavanger er en inkluderende og mangfoldig by, sa ordfører Christine Sagen Helgø.

Se mer på instagram.com/stavangerkommune

August

Valgkamp og valgcontainer

Det ble satt ny rekord i antall forhåndsstemmer ved kommunevalget i 2017. Enklere tilgjengelighet og gode åpningstider for valglokalene spilte inn. Det mest populære tilbudet var den nye valgcontaineren som ble plassert midt på torget.

Les mer på www.facebook.com/stavangerkommune

September

Stavanger som smartsentrum i Europa

I slutten av september var Stavanger nok en gang smartsentrum i Europa. På Nordic Edge Expo ble det presentert løsninger som kommer til å prege hverdagen vår framover. Åpne data, byutviklingsverktøyet CityPlanner, folkehelseprosjektet Mitt Stavanger og smart velferdsteknologi var noe av det som ble presentert på kommunens stand.

Oktober

Nye nettsider

Kommunens nye nettsider ble lansert 6. oktober 2017. Med kompromissløs vekt på funksjonalitet, klart språk og søkemuligheter ble nettsidene svært godt mottatt.

Sjekk www.stavanger.kommune.no

November

Bystyret direkte på nett-tv

Fra november 2017 ble bystyrets møter overført direkte på Stavanger kommunes nett-TV. Politikerne kan dermed følges i full HD og fra flere vinkler.

Les mer på stavanger.kommune.no

Desember

Kongsgata 34 fikk verneprisen

Familien Helland mottok prisen for å ha tatt vare på et stykke Stavanger-historie med interesse og kjærlighet.

Les mer på stavanger.kommune.no